Juletiden

Hei hå, nå er det jul igjen.
Da var det vel på tide med et ordentlig blogginnlegg. På selveste julaften har jeg vært i England i fire måneder! Tida har gått forferdelig fort. Samtidig går den utrooooolig sakte. Jeg tror at som utvekslingselev er dette veldig kjent. Det føles som om det kun er noen uker siden jeg forlot hjemlandet, samtidig som det er flere år til jeg skal hjem igjen! Hittil har året vært tungt psykisk, tungt på skolen, kaldt og vått, veldig lærerikt, spennende, skummelt og ikke minst overraskende. Akkurat på dette tidspunkt er det bare veldig.. annerledes. Ikke har vi snø, ikke er jeg hjemme og spiser klementiner foran peisen mens jeg pakker inn julegaver, ikke har jeg melkekjeks eller pepperkaker, og jeg har heller ikke juleferie. Tvert imot. Vi har regn og grått vær, ingenting av mors hjembakst, og jeg har mer skolearbeid denne jula enn jeg hadde under hele første termin. Likevel prøver jeg å se positivt på det, tenk hvor mange julefeiringer jeg får hjemme igjen da!

Den siste uka på skolen gikk som følgende: Vi har de virkelige eksamene i januar, og for å forberede oss har vi hatt "mock exams". Resultatene mine ble altså en B i matte, C på engelsken og A på kjemien. Ser jo ut til at jeg skal klare å bestå i januar, men må likevel jobbe for å holde hjernen i gang klar til skolestart, vi har nemlig eksamene tre dager etter at vi har startet på skolen. I tillegg til dette har jeg fått en god del fransk lekser som må gjøres ferdig.

De litt "julete" tingene vi har gjort er å ha hatt Christmas Meal og Secret Santa med den internasjonale gjengen på skolen. I tillegg har vi hatt en kosetime i Fransk med den herlige fransklæreren vår, og så har jeg deltatt på skoleavslutninga som musikkelevene på skolen vår hadde i St. Chad's kirke. Jeg er jo ikke musikkelev da, men vi var seks internasjonale elever som leste et dikt. Konserten var bare helt nydelig, og da jeg var på øvinga kom tårene i øyekroken og gåsehuden på armen. Åh, helt fantastisk konsert!
Ellers har jeg gjort unna juleshoppingen. Det var jo ikke så mange å kjøpe julegave til i år, så jeg følte for å gi noen minnerike gaver til vertsmoren min. Nisa, vertssøstra mi, reiser i morgen formiddag, og da blir jeg stuck her alene.. Neida, skal vel finne på ting å gjøre, har jo en flere meters lang liste med skoleoppgaver.. Men det blir likevel veldig rart å skal feire jul bare to stk i huset. Jeg som er så vant til familie og fult bord. Gruer og gleder meg, tror jeg.

Anyway, her er videoen av oss i kirka, Nisa filmet oss. Ikke diss a. 

00055 from Cecilie Lyng on Vimeo.

Én kommentar

Bjørn Einar Lyng

23.12.2012 kl.00:26

Pappa sin tøffe Cissimor æ e så stolt av deg og du e min datter.Supert :-)

Skriv en ny kommentar

Cecilie Lyng

17, Alta

...er ei svært humørfylt og takknemlig jente som har opplevd alt for mye til en sytten-åring å være! Liverpool på Anfield, Muse i Helsinki, Norway Cup, Violet Road, Petter Carlsen, Unni Wilhelmsen! Og nå reiser jeg ut for å oppleve mer som utvekslingselev i Blackpool! Herligheter som gir meninger i livet: musikk, te, bøker, ipod'en, Nord-Norge, mørketid, jula, familien, fotball, mat, sure epler, midnattssola, Finnmark, treningsklær og ikke minst, the life itself.

Arkiv

hits